Stort paraplytekniskt genombrott

2013-11-06 13:37  
Den upp och nedvända konstruktionen gör att paraplyet kan stå ut stöd. Foto: H Concept

Nu finns paraplyet som klarar starka vindar.

Nu är årstiden här då man svär över paraplyer som vrängs ut och in av kraftiga vindbyar. De flesta tekniskt intresserade har säkert funderat på hur man exempelvis skulle kunna dra ihop den utfällda skärmen med snören.

Men vid all uppfinningsverksamhet är ett gott råd "tänk tvärtom". Det gjorde den japanska designern Hiroshi Kajimoto på företaget H Concept.

I stället för att se till att paraplyet inte vrängs ut och in låter han sitt paraply  Unbrella vara utformat så redan från början. Då stagas skärmen uppifrån och klarar större vindpåkänningar. Paraplyet viks även ihop uppåt vilket gör att det kan ställas på golvet och torka utan något stöd.

Enligt tillverkarens webbplats ska Unbrella börja säljas i februari 2014 och kosta motsvarande 600 kronor. Gizmodo gissar att det inte dröjer länge innan konkurrenterna stjäl idén.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt