Stoppa vindkraftverket i ryggsäcken

2016-08-15 13:32  
Med en vindstyrka på fem m/s ger det hopvikbara vindkraftverket fem watt. Foto: Nils Ferber

En hopvikbar vindgenerator laddar mobilen.

Små portabla solkraftverk är ofta enda sättet att få el till mobilen när alla batterierna tagit slut under campingturen.

När solen inte skiner kan ett vindkraftverk vara alternativet. Men de är ofta för otympliga att bära med sig, tyckte Nils Ferber som nu konstruerat en hopvikbar vindgenerator som bara väger ett kg och kan bäras i ryggsäcken.

Han kallar sin skapelse Micro Wind Turbine som kan monteras på någon minut och sedan ge el för att ladda eller driva exempelvis mobilen, skriver New Atlas.

Med en vindstyrka på fem meter/sekund blir effekten fem watt som även  kan användas för att ladda upp ett integrerat batteripaket på 24 Wh.

Nild Ferber söker nu medhjälpare för att utveckla vindturbinen till en kommersiell produkt som via sin enkla konstruktion kan bli mycket billig, skriver New Atlas.

Jan Melin

Mer om: Vindkraft Camping

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer