Stephen Hawking: Jorden en stor eldboll om 600 år

2017-11-13 10:49  
Stephen Hawking. Foto: IBL

Det kan vara klokt att ställa in alla planer du har för år 2617. Den berömda fysikern Stephen Hawking tror att vår planet kommer vara rökt till dess.

Det är inte första gången som Stephen Hawking varnar om en dyster framtid. Men hans allra senaste varning är nog den mest apokalyptiska hittills.

På grund av överkonsumtion av resurser, överbefolkning och sättet vi i dag förbrukar energi kommer jorden om 600 år att vara en stor fräsande eldboll, hävdar Hawking, skriver Cnet. Inte bokstavligt dock. Utan Hawking använder det brinnande eldklotet som en metafor för att få människor att vakna, för problemen existerar.

Det finns olika lösningar på det här. Ett av dessa skulle enligt Hawking kunna vara att minska vårt beroende av fossila bränslen, för att på så sätt förhindra att vi skadar planetens ekosystem än mer. En annan lösning är helt enkelt att fly planeten. Vilket förstås är lättare sagt än gjort. Men under Tencent WE Summit sa Hawking att vi måste ”djärvt gå där ingen har gått tidigare”.

Han nämnde bland annat det ryska projektet ”Breakthrough Starshot” som ett exempel att ta efter när vi i framtiden ska skicka världens population ut i rymden.

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer