Stanford skapade ett robotband – som sedan vänder sig mot honom

2017-09-20 10:30  

Den som blir uppspelt av tanken på att robotar ska bli mer och mer integrerade i vardagen kommer förmodligen att älska denna intensiva musikvideo med rockande robotar.

Vad händer när en vetenskapsmans "musicbots" vänder sig mot sin egen precision? Du får "Automatica", Nigel Stanfords senaste musikvideo.

I videon kan du se hur Stanford själv rockar loss tillsammans med KUKA-robotar. De mekaniska armarna rör sig med precision ner till 0,03 millimeter och är programmerade med mjukvaran Robot animator. Vilket gör att de ges möjlighet att spela trummor, bas och synt. Allt ser ganska bra ut, tills robotarna tröttnar på vad de gör.

– Jag ville utforska koncepten robotik, singularitet och artificiell intelligens, säger Stanford till Techcruch. Men jag tyckte också att det skulle vara coolt att se en robot spränga ett piano.

Stanford hävdar att i framtiden kommer det att vara möjligt för ai att skriva sin egen musik, men att det inte bör bekymra artister. Han menar att det redan finns en uppsjö av fantastisk musik och att ai-komponerad musik inte kommer att ha det lättare att nå storpublik än någon annan.

Den som lever får se – under tiden kan vi njuta en den coola och intensiva videon med robotar i spelaren ovan.

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt