Spotify rensar bort låtar

2009-01-29 10:17  

Musiktjänsten Spotify tvingas ta bort låtar från sitt arkiv. <br></br>Skivbolagen kräver dessutom att vissa låtar bara kan avlyssnas i utvalda länder.

Den svenska musiktjänsten Spotify erbjuder sina användare gratis lyssning på miljontals låtar från alla de stora skivbolagen och många mindre.

Men nu tvingas strömningstjänsten att rensa bort många av de låtar som tidigare har funnits tillgängliga.

En del låtar kommer inte heller kunna avlyssnas i alla länder.

Det skriver Spotify på sin egen blogg utan at berätta om hur många låtar det gäller eller vilka artister som nu försvinner.

Personerna som driver Spotify har varit medvetna om att en del låtar som har funnits i katalogen egentligen inte gillats av skivbolagen eller artisterna.

”Med facit i hand hade det varit bättre om vi gjort utrensningen redan i oktober då vi lanserade tjänsten för allmänheten. Det inser vi nu och ber om ursäkt för att vi inte gjort detta tidigare”, skriver Spotify i sin blogg.

En del låtar kommer att tas bort för att de kommer från en viss cd som skivbolagen inte vill ha med.

Om någon har just den låten i sin spellista ska Spotify försöka hitta låten från någon godkänd skiva och då byta ut låten i spellistan.

Spotify poängterar också att tjänsten ska leva vidare och att avtalen med skivbolagen finns kvar. Tjänsten ska också växa med tusentals nya album varje vecka.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer