Sportkameran slaktad

2013-01-28 14:03  

Se vad som döljer sig under skalet på sportkameran Gopro.

Sportkameran Gopro som kom i sin första digitala version 2008 har blivit en dundersuccé och får hela tiden nya konkurrenter.

Företaget Woodman Labs i USA med 150 anställda som tillverkar kameran startades av Nick Woodman som är majoritetsägare och har enligt Business Insider blivit dollarmiljardär på sina produkter.

Goprokamerorna som är kända för sin höga kvalitet och tillförlitlighet används idag allmänt av både amatörer och professionella fotografer, tv-bolag och filmstudior världen runt.

För att se vad som döljer sig under skalet har sajten Ifixit plockat isär en Gopro Hero3 och bedömt hur pass lätt den är att demontera för den som eventuellt behöver reparera sin kamera.

Slutsatsen är att det med enkla verktyg är relativt enkelt att plocka isär kameran. Det mesta är fäst med skruvförband och det som är limmat är lätt att lossa. Förutom den lilla lcd-skärmen som kräver en värmepistol.

I "reparerbarhet" får kameran sju av tio poäng där tio står för enklast att reparera.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer