Sportkamera med lasersikte

2013-01-22 11:59  
Swann Bolt HD levereras med olika fästen och en fjärrkontroll. Foto: Swann Security

Med en inbyggd laserpekare blir det lättare att rikta kameran rätt.

När man fäster sportkameran på hjälmen kan det vara knepigt att rikta in den rätt. I sidled är det inga problem med en vidvinkel på 135 grader. Men i höjdled är det lätt att kameran vinklas fel. Det problemet har det australienska företaget Swann löst med ett lasersikte inbyggt i sin nya sportkamera Bolt HD. Med kameran på hjälmen är det bara att rikta in lasern  så kameran pekar rätt.

Laserpekaren kan även vara användbar när kameran hålls med handen då den saknar sökare. Max videostorlek är 1 920 x 1 080 bildpunkter som ger en vidvinkel på 110 grader. Med 1 280 x 720 pixlar blir vinkeln 135 grader.

Kameran tar även stillbilder på 12 megapixel och lagringen görs på micro SD-kort på upp till 32 GB.

För den som vill koppla kameran direkt till TV:n finns en mini hdmi-kontakt plus en usb-port för anslutning till datorn.

På en batteriuppladdning sägs kameran kunna filma i 90 minuter och för dykare anges max vattendjup till omkring tio meter.

I USA kostar Bolt HD motsvarande 1 300 kronor.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer