Spela världens <br/>största Pac-Man

2011-04-14 14:09  

På webben finns ett Pac-Man som består av över tusen sammankopplade labyrinter. Spela och gör det ännu större med nya egna spelplaner.

Ett nytt on line-spel på webben har det blygsamma namnet ”The World’s Biggest Pac-Man”.

Förmodligen har namnet täckning för just nu består spelet av 1 384 sammankopplade labyrinter. Och de blir ständigt fler. För de som loggar in och spelar kan bygga ut spelet med egna labyrinter. Det görs enkelt direkt i webbläsaren förutsatt att den stöder HTML 5.

Spelet har utvecklats av två spelföretag i samarbete med Microsoft som skriver att webbspelet är gjort för Explorer 9. Men Ny Teknik kunde köra det i såväl Safari som Chrome och Firefox.

I en ruta på spelplanen presenteras en mängd statistik. Exempelvis att nästan 20 miljoner kraftpiller hittills har slukats och att Spanien leder landskampen före USA och Storbritannien med Sverige på 26:e plats.

Tidvis är det problem med att komma in på spelsajten och att registrera sig. Förmodligen beroende av överlastade servrar.

Jan Melin

Mer om: Webbspel Pac-Man

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer