Spårvagnen som är en buss

2016-12-09 13:19  

På Kinas gator snart, susar ett fordon med fart.Den klassiska stilen, gör succé i filen, men om det är en spårvagn är rätt oklart.

Dangdangche är det ljudhärmande ordet för spårvagn på kinesiska. Nu rullar en ny typ av fordon med samma namn på gatorna i kinesiska städer. Den elektriska Dangdang-bussen är modulerad efter klassiska spårvagnar, och är tänkt att användas runt turistattraktioner.

Den 12 meter långa bussen med plats för76 passagerare och en topphastighet på omkring 70 kilometer i timmen visades i dagarna upp på Guangzhou Auto Show.

Marknaden för elbussar har vuxit stort i Kina, som beräknas ha omkring 20 000 i trafik under nästa år, enligt Gamenguide. Företaget bakom spårvagnsbussen hoppas på den något mer blygsamma siffran om 200 sålda fordon under nästa år.

Hjulkalendern

I Ny Tekniks hjuliga serie lyfter vi varje dag fram till julafton upp något kul på hjul. Har du tips på fordon som borde vara med? Mejla ada.fredelius@nyteknik.se.

Mer om: Elfordon Jul

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer