Spanska tågolyckan återskapad i Google Earth

2013-09-26 10:56  

Med ett gratisprogram kan man göra realistiska 3d-animationer som kan visas i Google Earth.

Australiensaren Peter Olsen har använt gratisprogrammet Sketchup för att återskapa tågolyckan i Spanien 24 juli som krävde 79 dödsoffer.

Den färdiga filen kan öppnas i Google Earth och visa en detaljerad animation av händelseförloppet med realistiska 3d-modeller av såväl tåget som broar, vägar och omgivningar.

sajten där man kan hämta 3d-modellen och filen för Google Earth skriver Peter Olsen att hans rekonstruktion bygger på omfattande research där han bland annat granskat en stor mängd foton för att kunna modellera det skadade tåget på ett korrekt sätt.

Animationen från Google Earth finns även som en video som Peter Olsen laddat upp på Youtube.

Peter Olsen har tidigare visat vilket kompetent verktyg Google Earth är i kombination med Sketchup för att återskapa händelser i sin geografiska miljö. Han har exempelvis presenterat en liknande animation som visar förloppet när Costa Concordia seglade på grund och kapsejsade 13 januari 2012.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer