Sony släpper Walkman för ljudnördar – kostar 38 000 kronor

2022-06-14 14:02  

En mp3-spelare för äkta audiofiler? Sony WM1ZM2 ska ge en ljudkvalitet som får streamingtjänsterna att blekna.

Är du en sådan person som fnyser åt ljudkvaliteten på Spotify? Kostar dina hörlurar mer än din laptop? Då kanske de senaste tillskotten i Sonys Walkman-serie är något för dig. 

Den japanska elektronikjätten har lanserat ett par nya mp3-spelare med de sedvanligt krångliga namnen NW-WM1ZM2 och NW-WM1AM2, rapporterar Engadget

Den förstnämnda har ett rekommenderat pris på hela 38 000 kronor, medan lillebrorsan klockar in på mer blygsamma 15 000 kronor.

Läs mer: Stort test: Fem populära robotdammsugare – vilken är bäst?

Högupplöst även trådlöst

Värstingen WM1ZM2 har en S-Master HX-förstärkare, en nyutvecklad högpolymerkondensator (FT CAP3) och en Kimber Kable som förbinder förstärkaren med hörlursjacket. Chassit är av guldplätterad syrefri koppar.

Den något enklare NW-WM1AM2 kostar bara runt 15 000 kronor. Foto: Sony

"Basen är tydlig och kraftfull, trycket i ljudet är mer expansivt och mellan- och högregistrets toner lämnar ett vackert bestående intryck", enligt Sonys egen reklamtext. 

De nya, moderna Walkman-spelarna kör Android 11 och har wifi-uppkoppling och en femtumsskärm. De har integrerat minne på 256 GB, vilket kan utökas med ett minneskort, och en speltid på upp till 40 timmar på en laddning. 

Om du mot all förmodan lägger 38 000 kronor på en mp3-spelare och vill köra trådlösa hörlurar lovar Sony också stöd för det egna LDAC-formatet som ger tre gånger högre bithastighet än en vanlig blåtandskoppling. 

Simon Campanello

Mer om: Sony Walkman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer