Sony bekräftar utveckling av Playstation 5

2018-10-10 15:30  
Foto: Gustav Sjöholm / TT

Det har länge ryktats om en kommande Playstation 5 men Sony har valt att inte kommentera något, förrän nu.

I en intervju med Sony-chefen Kenchihiro Yoshida i Financial Times bekräftar han att det japanska företaget arbetar med att utveckla en ny spelkonsol, skriver den svenska speltidningen Gamereactor.

Enligt Sony-chefen är det i nuläget nödvändigt att fortsätta utveckla fysiska spelkonsoler, även om många har spått om att tiden för fysiska spelkonsoler går mot sitt slut.

Läs mer: Grafiktunga Assassin's Creed Odyssey körs i Googles Chrome

Sony har tidigare twittrat om att nästa spelkonsol, tidigast kan lanseras under 2021. Det är en något längre tid än vanligt mellan utgivningen av spelkonsoler och orsaken ska vara att ett nytt sorts fokus läggs på digitala tjänster som Playstation Plus.

Läs mer: Sony släpper retrokonsolen Playstation Classic

Yoshida bekräftade dock inte om konsolen kommer att heta Playstation 5. Detta skulle dock inte direkt överraska någon, om det nu skulle visa sig att den kommande konsolen får det namnet.

Christoffer Bertzell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer