Snart kan Musk avslöja hur vi ska bli supermänniskor

2019-04-25 10:30  

Vi kan snart få veta mer om Elon Musks hemligaste bolag Neuralink, vars mål är att göra det möjligt för människan att tävla med maskinerna. Det lovar grundaren själv på Twitter.

Elon Musk har åtskilliga gånger uttryckt en oro för utvecklingen av artificiell intelligens, som han tror kan ta över och göra människan till andra klassens medborgare – eller värre. För tre år sedan grundade han därför Neuralink, med målet att förstärka människors hjärnor med hjälp av små implantat, så vi kan tävla med maskinerna.

Få detaljer har läckt ut om neuroteknikbolaget sedan dess. Enligt beskrivningen på den egna sajten utvecklar Neuralink ”säkra människa-maskin-gränssnitt med hög bandbredd”.

I en intervju i podden The Joe Rogan Experience förra året förklarade Musk att bolaget ska göra det möjligt för människorna att i princip sammanfogas med ai.

Läs mer: Musk storsatsar på att göra oss till ai

På sin Twittersida meddelar Musk nu att en uppdatering om Neuralink är på gång.

Forskare med anknytning till Neuralink jobbar med en ännu opublicerad studie om ett implantat som kan läsa av hjärnans elektriska signaler. Det har Bloomberg rapporterat tidigare i april. Huruvida det är det här Musk snart ska berätta mer om eller om det har att göra med något annat Neuralink-relaterat är oklart.

Ania Obminska

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer