Slutsålt när Stephen Hawking kommer till Stockholm

2015-07-28 14:20  
Stephen Hawking föreläser i Sverige den 24 augusti men biljetterna är slut. Foto: University of North Carolina

Om fyra veckor dimper den världsberömda fysikern Stephen Hawking ner i Stockholm. Biljetterna till föredraget för allmänheten sålde slut på nolltid.

Det är tolv år sedan sist. Nu ska fysikern Stephen Hawking återigen föreläsa för allmänheten i Sverige. Titeln på föredraget är Quantum Black Hole och platsen är Waterfront Congress Centre i Stockholm.

De 3 000 biljetterna, vardera till ett pris på 551 kronor, gick åt som smör i solsken. Långt i från alla som vill har fått biljetter.

- Efterfrågan är fortfarande väldigt stor. Därför jobbar på att försöka släppa fler biljetter, säger Elizabeth Yang på Nordiska institutet för teoretisk fysik, Nordita.

Institutet är, tillsammans med University of North Carolina at Chapel Hill, USA, arrangörer bakom evenemanget liksom den sex dagar långa konferens om så kallad Hawkingstrålning som hålls i Stockholm mellan den 24 och 29 augusti. Förutom Stephen Hawkin kommer några av världens mest erfarna och kunniga fysiker att delta i konferensen.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

 

Ulla Karlsson-Ottosson

Mer om: Stephen Hawking

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer