Slutet för Flight Simulator

2009-01-28 15:01  

Företaget som gjort Microsofts Flight Simulator stängs och personalen har fått sparken. Eventuellt ersätts spelet av ett nätbaserat flygspel.

Det kommer inga nya versioner av Microsofts populära flygspel Flight Simulator.

Microsoftföretaget Aces Studio som producerat spelet läggs ner och större delen av de omkring 100 anställda har sagts upp.

Beslutet är ett led i den stora nedskärningen hos Microsoft som ska minska personalstyrkan med 5 000 personer under de närmaste 18 månaderna.

En talesperson för Microsoft säger emellertid till Computerworld att företaget även i framtiden ska satsa på flygspel men att det då förmodligen blir i form av on-linespel.

Första versionen av Microsofts flygsimulator kom redan 1982 och den senaste 2006 med namnet Microsoft Flight Simulator X.

Men även om utvecklingen av spelet nu läggs ner ska det tills vidare tillverkas, säljas och supportas, enligt Microsoft.

Under åren har speciellt spelets grafik förbättrats kraftigt, men även detaljeringen i flygplanens instrumentering och funktioner har blivit allt mer verklighetstrogna.

Det finns flera exempel på flygintresserade tonåringar som efter flitigt spelande klarat av att både starta och landa ett mindre propellerplan första gången de satt sig bakom spakarna.

Funktionerna för instrumentflygning anses vara så realistiska att även de som utbildar sig till professionella piloter övar sig med Flight Simulator.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer