Slipp frysa - med hetaste lyxstrumpan

2009-03-10 23:00  
Grafik: Jonas Askergren

1 800 spänn för ett par löparstrumpor! Vem köper sådant? Svar: tillräckligt många för att det ska löna sig att tillverka dem.

1?800 spänn för ett par löparstrumpor! Vem köper sådant? Svar: tillräckligt många för att det ska löna sig att tillverka dem.

– Vi utvecklade en extremt tunn strumpa för dem som söker efter barfotakänsla i löparskorna, säger Susanne Segerqvist på sport­företaget Seger.

Själv är hon ofta kall om tårna när hon springer, så hon skulle plussa med tåhättorna i ull som hör till. Eller med de skaftlösa strumporna. För den varmfotade finns strumptillägg som transporterar bort ännu mer fukt än vad grundstrumpan gör.

Inga kemikalier är inblandade i strumpan som heter 3ple Sense, det är teflonstrukturen på materialet som ger låg friktion på insidan, för att förhindra blåsor och skavsår. På utsidan är det hög friktion, för att man ska få bättre??kontroll över steget.

Susanne Segerqvist är måttlig motionär, så hon är inte riktigt målgruppen för denna exklusiva strumpa. Den är tänkt mer för elitlöpare.

Förhoppningsvis är strumporna slitstarka till det priset?
– Nej, eftersom det är en avancerad produkt har den kortare hållbarhet. Det låter tokigt, men det är lite som att du skall byta sko varje år när du är en stor utövare.

Elisabeth Vene

Mer om: Strumpa Sport

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer