Skvallrar sim-lös mobil om bästa operatören?

2014-11-07 10:21  
Om man tar ur sim-kortet ur mobilen, hittar man den bästa operatören då? Foto: TT

TEKNIKFRÅGAN. Hittar jag operatören med bäst mobiltäckning om jag plockar ut sim-kortet? Ge besked i Ny Tekniks läsarfråga.

Läsarfråga:

Som många andra människor har jag en dålig mobilsignal på landet vid sommarstugan. Enligt täckningskartor ska det inte vara något problem med de två mobiloperatörer som jag har testat, men det stämmer inte i verkligheten.

Jag har även en äldre mobil utan sim-kort, och jag använder den bland annat som MP3-spelare. Den kopplar upp sig så att jag kan ringa nödsamtal, och jag får en mycket bra signal. I menyerna kan jag se vilken operatör mobilen har kopplat upp sig mot, och det är inte någon av de två som jag har testat.

Frågan är om det kan vara en pålitlig metod att starta sin mobil utan sim-kort för att se vilken operatör som har bäst signal i omgivningen?

H. Rundlöf

 

Vet du svaret på frågan? Maila till teknikfragan@nyteknik.se eller svara i kommentarspalten nedan. Det är ni läsare som både frågar och svarar i Teknikfrågans spalter.

Har du nya intrikata frågor? Maila till teknikfragan@nyteknik.se


Följ Ny Teknik på Facebook!

Charlotta von Schultz

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer