Skriv ut dig själv - i 3D

2013-08-07 08:58  
Cirka 1 700 dollar får man punga ut med för att få den största versionen av en alldeles egen liten mini-me. Exklusive resa till studion i Hamburg. Foto: Twinkind

Sakerna som går att skapa via en 3D-skrivare bara ökar. Och nu kan den som vill få en alldeles egen mini-me, uppger Huffingtonpost.com.

Det är Kristina Neurohr och Timo Schaedel i Hamburg som erbjuder en egen hyperrealistisk version av dig själv. Figuren är cirka 15-35 centimeter hög och tekniken har döpts till Twinkind.

Upphovspersonerna kallar sina miniatyrer ”porträtt från framtiden”. Priset ligger på ca 300 dollar för den minsta versionen till 1 717 dollar för den största.

Att figurerna inte tillverkas i verklig storlek förklaras med att sådana verklighetstrogna avbilder helt enkelt blir för läskiga. Förutom kostnaden och kapacitet, då.

Det finns dock begränsingar för din lilla kopia. Modellerna uppmanas att inte bära silke, högblankt läder, tyll, chiffong eller vissa mönster, då dessa förstör scanningen. Dessutom ligger den enda studion i Hamburg, vilket får kostnaden för en figurin att öka ytterligare för de som bor långt därifrån.

Frida Sjödin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer