Skriv direkt till molnet

2012-10-29 13:40  
Sky Wifi Smartpen registrerar både skrift och ljud som skickas via wifi till en dator, surfplatta eller mobil. Foto: Livescribe

En ny penna som skriver på papper skickar skriften trådlöst till en server på nätet.

Företaget Livescribe har presenterat en penna som sänder det som skrivs via wifi till en dator, surfplatta eller mobiltelefon. Därifrån länkas den digitaliserade skriften vidare till företagets webbtjänst där anteckningarna blir tillgängliga för valfri internetkopplad apparat.

Pennann heter Sky Wifi Smartpen och skriver på vanligt papper som försetts med vissa grafiska element. Specialpapperet finns i form av olika slags anteckningsböcker som säljs separat. Men man kan även skriva ut sådant papper själv i en laserskrivare.

Vid sidan av att registrera skrift har pennan även en inspelningsfunktion där ljudet är tidsmässigt synkat med det som skrivs.

När man inte är uppkopplad lagras det som skrivs och spelas in i pennans eget minne som finns i storlekarna 2, 4 och 8 GB. När pennan sedan kopplas upp mot nätet kopieras minnesinnehållet över till ansluten apparat.

Beroende av minnesstorlek kostar pennan mellan 170 dollar och 250 dollar.

<iframe id="viddler-137bbf3a" src="//www.viddler.com/embed/137bbf3a/?f=1&autoplay=0&player=full&secret=82804344&loop=false&nologo=false&hd=false" width="437" height="288" frameborder="0" mozallowfullscreen="true" webkitallowfullscreen="true" scrolling="no" style="overflow:hidden !important;"></iframe>

(Video om pennan från Engadget)

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer