Skoja med 3d-skrivaren

2012-11-14 15:57  
Rinnande tegel och stentrappor av Lego kan fejkas med hjälp av en 3d-skrivare. Foto: Greg Petchosky

En designer använder sin 3d-skrivare på ett kreativt sätt för att lura omgivningen .

3d-skrivare för hembruk är på väg att bli en populär pryl för att tillverka egna modeller, leksaker, reservdelar och för de mer professionella även prototyper och olika typer av visualiseringar.

Designern Greg Petchosky har använt sin för att sätta griller i huvudet på folk. I en video visar han några exempel. På en stentrappa där ena hörnet var avslaget limmade han fast en 3d-utskrift i form av Legobitar som gjorde att hela trappan såg ut att vara av Lego och försedd med en stenyta.

En husvägg där rappningen fallit bort från tegelstenarna blev nästa projekt. Nu med en 3d-modell som gav intryck av att tegelstenarna smält och börjat rinna.

Videon som Greg Petchosky producerat var hans bidrag till tävlingen "Make it Real" och i videon finns utförliga instruktioner som visar hur man själv kan skoja till det med ett 3d-program och en 3d-skrivare.

<iframe src="http://player.vimeo.com/video/43442146?badge=0" width="468" height="263" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe> <p><a href="http://vimeo.com/43442146"></p>

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer