Skicka video med Skype

2013-02-18 14:19  
Här finns den nya funktionen för videomeddelanden i Skype för Android, iOS och Mac.

Nu kan man skicka korta videohälsningar via IP-telefoniprogrammet Skype.

För några dagar sedan fick jag ett Skypesamtal från Thailand. Tyvärr var internetuppkopplingen där ganska dålig så jag kunde inte se den fina badstranden. Så vi fick nöja oss med att bara prata.

Men nu har programmet för IP-telefoni uppgraderats med den nya funktionen videomeddelande. Spela in en upp till tre minuter lång film och skicka den sedan via Skype i efterhand så dyker den upp i mottagarens inkorg för Skype. Därifrån kan den sedan kopieras över till datorn för att sparas.

Vid sidan av skicka videor vid ett senare tillfälle när förbindelsen är bättre kan man nu visa upp sig även om mottagaren för tillfället inte är  uppkopplad eller är upptagen med ett annat samtal.

Den nya funktionen finns i apparna för Android och iOS och i datorversionen för Macintosh. I slutet av april ska det även finnas stöd för Windows, enligt The Verge.

Tills dess får de som kör Windows nöja sig med ett meddelande med en webblänk till videon.

Skype har ännu inte annonserat den nya funktionen på sin webbplats men Cnet skriver att den kan användas i USA, Storbritannien och en del andra ännu inte offentliggjorda länder. När Ny Teknik testar i Sverige finns den nya videofunktionen i iOS men inte i Macversionen.

De som kör gratisversionen av Skype kan skicka upp till 20 videomeddelanden. Vill man skicka fler får man prenumerera på Skype Premium.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer