SKF-rival utmanar med ny fidget spinner

2017-08-09 11:30  
Den populära leksaken fidget spinner (bilden) har fått en konkurrent. Foto: Alamy

Den japanska kullagertillverkaren NSK, konkurrent till svenska SKF, har tagit fram en variant av den populära snurrleksaken fidget spinner.

Nya versionen kan enligt bolaget snurra betydligt längre än övriga modeller på marknaden, rapporterar AFP.

I ett test på nyhetsbyråns Tokyokontor fick man NSK:s ”Saturn Spinner” att snurra i hela 13 minuter och 35 sekunder. Toshikazu Ishii, chef för NSK:s dotterbolag Micro Precision, är säker på att ingen annan fidget spinner kan mäta sig med det resultatet.

Men frågan är om ”Saturn Spinner” blir någon storsäljare. Den är också, med en prislapp på motsvarande 1 300 kronor, extremt dyr i förhållande till konkurrenterna. Och enligt Ishii är syftet främst att väcka uppmärksamhet för de ofta förbisedda kullagren.

– Hundratals kullager finns i de produkter som omger oss, men de flesta människor ser dem inte och ägnar dem inte någon uppmärksamhet, säger han.

Mer om: SKF Prylar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer