Självbalanserande motorcykel körs utan hjälm

2016-10-14 16:00  

Här är motorcykeln som är så säker att ingen hjälm behövs.

BMW har tagit fram ett koncept för framtidens tvåhjuliga fordon. Konceptmotorcykeln kan köras utan skyddande motorcykeldräkt eller hjälm – dock gärna med glasögon som skyddar för vind och kan hjälpa föraren att navigera via kartor och annan nödvändig information. Kontrollpanelen är borta och i stället ska allt man behöver veta visas framför ögonen. Föraren ska kunna fokusera helt på körningen. Detta skriver bland andra Mashable och Engadget om.

Motorcykeln presenteras som perfekt för nybörjaren som kan träna sig i lugn och ro medan den erfarne kan testa sina gränser till max. Den ska också klara en nollgräns vad gäller utsläpp, mer än så vill BMW inte säga.

Innan den kommer ut på våra vägar krävs att den är säkrad mot diverse andra olyckor som att krocka och slungas ut eller kollidera med andra fordon eller föremål. Än så länge är det bara en konceptmodell under namnet Motorrad Vision Next 100.

Anita Emthén

Mer om: BMW

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer