Sinnrik byggsats för lok av trä

2015-12-04 10:50  

En fullt fungerande modell av ett lok i trä kan monteras ihop utan lim, skruv eller spik.

Företaget Ugears har lanserat en hel rad byggsatser för olika mekaniska konstruktioner som lok, tidtagarur och kassaskåp.

Byggsatserna består av plywoodflak med laserutskurna detaljer som monteras ihop på ett sinnrikt sätt utan vare sig lim, skruv eller spik. Det enda som behövs är en hobbykniv för att jämna ut kantigheter. Lite sandpapper kan ytterligare förbättra finishen. Det drygt 30 cm långa loket består av 480 detaljer som tillsamman bygger en komplett fungerande maskin som drivs av en gummibandsmotor.

Projektet presenteras på Kickstarter där önskat kapital flutit in med råge vilket gör att serietillverkningen snart kan komma igång för en planerad försäljningsstart i april 2016.

Den som förbeställer loket kan köpa det för motsvarande 500 kronor och den billigaste byggsatsen som är en traktor med 97 detaljer kostar motsvarande 150 kronor.

Jan Melin

Mer om: Byggsats Lok

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer