Se Sveriges enda underverk

2012-06-01 09:21  
Googles underverk presenteras med Street Viewteknik som kompletterats med 3d-modeller, foton, videor och text. Här är Gammelstads kyrkstad utanföe Luleå. Foto: Google

I Googles nya satsning World Wonders presenteras 132 historiska platser runt om i världen. En av dem finns i Sverige.

Gammelstads kyrkstad utanför Luleå har hamnat i fint sällskap. Google har utsett den till ett av världens 132 underverk.

Det handlar om det nya projektet ”World Wonders” där Google samlat och presenterar historiska platser i 18 länder. Bland de berömda platserna och byggnaderna finns Pompeji, lutande tornet i Pisa, Route 66 i USA och Stonehenge.

Med tekniken från Street View har Google dokumenterat dessa platser i högupplösta bilder som kan zoomas, vridas och vändas för den som vill göra ett virtuellt besök. Samtliga platser har även 3d-modeller av byggnaderna och visas i foton som hämtats från bildbyråer och fotosajter som Panoramio.

På Youtube finns även en kanal där videor från vissa av underverken presenteras.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer