Se supersnabba cykeln – där du trampar på mage

2016-11-01 16:13  
Foto: The Bird of Prey

Hur får du till en snabbare och mer säker cykel än dagens? Genom att placera cyklisten liggande på mage, så klart.

Amerikanen John Aldridge hade en idé som han inte kunde få ur huvudet. Tänk om han skulle kunna tillverka en cykel som säkrare, snabbare och kanske till och med mer bekväm än andra cyklar som säljs i dag?

Resultatet blev The Bird of Prey, som bygger på en kontruktion där cyklisten ligger på mage och trampar på pedaler som är upphängda bakom bakhjulet.

Att cykla på mage är mer aerodynamiskt fördelaktigt än att sitta upp, menar skaparen – som också lyfter fram att det också ska är mindre ansträngande för ryggen att ligga ned under cykelturen.

Uppfinnaren John Alridge hävdar också att The Bird of Prey är världens snabbaste racingcykel, och säger sig ha kommit upp i hastigheter motsvarande cirka 72 kilometer under provturer.

Den som är sugen på att testa The Bird of Prey får dock vara beredd att skutta ur cykeltightsen och sätta på sig spenderbyxorna. Cykeln har nämligen ett startpris på motsvarande cirka 44 000 kronor.

Kalle Wiklund

Mer om: Cykel

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer