Se nya Star Wars

2012-01-24 13:39  

Nu finns en helt ny Star Warsfilm tillgänglig via nätet. Den heter Star Wars Uncut och är ihopmixad av hundratals klipp från entusiaster runt om i världen.

Ett av nätets största samarbetsprojekt har nu slutförts. Det handlar om den drygt två timmar långa filmen ”Star Wars Uncut: The Director’s Cut” som släppts på Youtube.

Filmen har samma handling som den första Star Warsfilmen ”A New Hope” som hade biopremiär 1977.

Men det är inte George Lucas som skapat filmen. Regissörer är i stället flera hundra film- och Star Warsentusiaster från hela världen. De har var och en producerat en 15 sekunder lång egen sekvens från originalfilmens olika scener som klippts ihop till en enhet.

Bakom projektet står Casey Pugh som 2009 bjöd in internetanvändare att tillsammans skapa en film som återskapade den första filmen i den ursprungliga trilogin.

Tusentals bidrag strömmade in till projektets webbplats. Då de olika scenerna från filmen dök upp i massor av olika versioner ordnades omröstningar där de bästa valdes ut.

Även om handling och dialog följer originalet så är de olika scenerna av mycket olika kvalitet och utformning. Här finns allt från tafflig amatörteater och trickfilmade legofigurer till proffsiga teckningar och leranimationer.

Vid sidan av att se den nya filmen strömmande via Youtube kan man även ladda ner den från videotjänsten Vimeo om man har ett konto där.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer