Se när Tesla-Honda-hybriden gör 0-100 på 2,6 sekunder

2018-02-23 10:34  
"Teslondan" en hybrid mellan Tesla och Honda som Jimmy Built har byggt. Den gör 0-100 på 2,6 sekunder. Foto: Jimmy Built/Youtube

Han har byggt en ”Teslonda” och den visar på en imponerande accelerationsförmåga.

Sedan Elon Musks elbilsföretag Tesla första gången lanserade en elbil har företaget bröstat upp sig när det kommer till att visa på bilens ”överlägsna prestanda”. Teslas senaste modell gör till exempel 0-100 kilometer i timmen på 1,9 sekunder.

Men varför lämna de fina sakerna som de är?

Tesla-hackaren Jason Hughes tog ett gäng delar från en Tesla Model S och Model X för att skapa drivenheter, delarna som omvandlar energi till hjulrörelse. Samt batteripack som kan installeras på andra typer av bilar.

Det här gav ringar på vattnet, och en av de första personerna som själv villa testa på Hughes experiment var youtubern Jimmy Built.

Han har kombinerat delarna med ett Chevy volt-batteri och en kaross från Honda, för att skapa en Tesla-Honda-hybrid som han kallar för ”Teslonda”. I ett klipp som han laddat upp på sin Youtube-kanal tar han den på ett provåk. I spelaren nedan kan du se hur den gör 0-100 på 2,6 sekunder, imponerande!

”Vi lyckades få 2,7 sekunder av henne, och det med 38 graders asfalt, kalla däck och ett kallt batteri”, skriver Jimmy Built i videons beskrivning.

Viktor Krylmark

Mer om: Elbilar Tesla

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer