Se när Nasas Scott Kelly landar efter ett år i rymden

2017-11-14 14:39  
Personal bär på Scott Kelly strax efter landning. Foto: Kirill Kudryavtsev

Efter ett år i tyngdlöshet – så här reagerade Scott Kelly när han landade på jorden igen.

Det första Nasas astronaut Scott Kelly gjorde när han kom tillbaka till jorden efter ett år på den internationella rymdstationen var att ta ett djupt andetag.

– Den krispiga kylan i luften är ganska uppfriskande, inte bara fräsch, den har inte heller doften av rymdstationen, säger Scott Kelly i dokumentären Beyond a Year in Space, uppger Mashable.

Tillsammans med den ryska kosmonauten Mikhail Kornienko tillbringade Scott Kelly 340 dagar i rymden. En del av deras ett år långa uppdrag gick ut på att se hur kroppen förändras under längre vistelser i tyngdlöshet.

Kellys anpassning till jordelivet har inte varit helt lätt. Han har bland annat haft problem med koordinationsförmågan men även andra hälsoproblem.

– Gravitationen ger dig definitivt ett slag när du kommer tillbaka. Jag har fortfarande problem med mina fötter, jag har ju inte gått på dem på ett år, säger Kelly i dokumentären.

Se Kellys första stund på jorden efter ett år i rymden i spelaren nedan.

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt