Se första mänskliga loopingen

2014-02-24 09:58  
Här gör Damien Walters sin looping till fots. Foto: Peps Max UK

<b><FONT COLOR="FF0000"> TEXT+TV </FONT COLOR="FF0000"></b>En stuntman har lyckats med att springande göra en looping.

Berg- och dalbanor med loop är en populär attraktion på nöjesfält. Skateboardåkare och bilförare har också lyckats med att ta sig runt i en loop. Men innan stuntmannen och parkourutövaren Damien Walters gjorde ett försök hade förmodligen ingen människa klarat av att springande göra en looping, sägs i en video på Youtube.

Först beräknades om det var möjligt att springa tillräckligt fort för att ta sig runt och inte ramla ner. Den hastighet som krävdes högst upp i loopen visade sig vara 13,9 km/h. Alltså fullt möjligt för en sprinter.

Damien Walters gjorde några försök med ett madrasserat golv. Det behövdes då han inte kom runt utan ramlade handlöst ner. Men sedan var det dags. Madrasserna drogs undan och Damien Walters satte fart och lyckade ta sig hela varvet runt med fötterna mot underlaget.

<iframe width="468" height="264" src="//www.youtube.com/embed/OTcdutIcEJ4?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jan Melin

Mer om: Stunt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer