Se en fantastisk naturfilm

2012-11-28 23:00  

I trakten kring ett stort observatorium på Kanarieöarna har en fotograf från Österrike tagit foton som han satt ihop till en så kallad time-lapse video.

Christoph Malin från Österrike har i ett drygt år tillbringat sin tid på Kanarieöarna med sina kameror.

Där har han fotograferat fantastiska naturscenerier som han med så kallad time-lapseteknik satt samman till en video. Alltså stillbilder tagna med jämna mellanrum som får tiden att krympa ihop.

Några av bildsekvenserna kommer från trakten omkring det astronomiska observatoriet Roque de los Muchachos på ön La Palma som erbjuder en av de bästa platserna att fotografera stjärnhimlen på norra halvklotet.

I andra sekvenser böljar moln in över bergen likt vågor som slår mot land. I anslutning till sin video "Island in the Sky", som han publicerat på videosajten Vimeo, berättar Christoph Malin att utgångsmaterialet för videon var 1 terabyte RAW-data som han i ändlösa sittningar processade på olika sätt. Där finns även info om vilka datorprogram, kameror och övrig utrustning han använt för att producera sin film.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer