Se det fantastiska bågskyttet

2015-05-25 14:52  
Bågskytten Byron Ferguson träffar här en värktablett som kastats upp i luften. Foto: SmarterEveryDay

En amerikansk bågskytt träffar prick i en liten värktablett som slängs upp i luften. Hans förklaring till bedriften är mycket enkel.

Amerikanen Byron Ferguson är blygsam och vill inte själv kalla sig för den bäste eller mest fantastiska bågskytten. Men det gör sajten Smarter Every Day som höghastighetsfilmat några av hans skott med en enkel båge helt utan sikthjälpmedel.

I videon om mästerskytten värmer han upp med att skjuta prick på en 15 cm bred träskiva och några ytterligare mindre föremål som kastats upp i luften. Sedan väntar den stora utmaningen. Att träffa en knappt centimeterstor värktablett när den flyger fritt i luften.

Första skottet blir en miss. Men enligt en beräkning av Smarter Every Day hade pilen suttit mitt i prick om den avlossats 0,00766 sekunder tidigare.

I nästa skott blir emellertid tajmingen perfekt och den lilla tabletten pulveriseras effektivt av Byron Fergusons mästerskott.

I videon avslöjar han även hemligheten bakom sitt prickskytte.

"Mittpunkten i en värktablett är exakt lika stor som den i en badboll. Det är bara att sikta på den".

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer