Se den bästa spelgrafiken

2011-05-27 13:48  

Konstutställningen Into the Pixel har valt ut den bästa grafiken från dator- och videospelens värld. Rösta på din favorit.

Varje år samlas bildkonstnärer som ligger bakom dator- och konsolspelens grafik till evenemanget Into the Pixel som anordnas i Los Angeles i början av juni. Där visar de upp sina bästa scener som bedömts av en jury. Inför årets utställning har den röstat fram de 17 bästa bidragen utan inbördes ordning.

Konstutställningen och tävlingen anordnas av Academy of International Arts & Science, AIAS, som har över 20 000 medlemmar. Syftet med organisationen är att utveckla och uppmärksamma interaktiv konst och anordnar Into the Pixel för åttonde året i rad.

– Utställningen är industrins främsta presentation av konstverk från dator- och konsolspelen där skaparna av dessa fantastiska bilder hyllas, säger Michael Gallagher, som är vd för Entertainment Software Association, i ett pressmeddelande.

– Nu när offentliga institutioner har erkänt videospel som en accepterad konstform är det utan tvekan så att denna konst har och även i framtiden kommer att ha en plats på den samtida konstscenen, säger Martin Rae som är ordförande i AIAS.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer