Se bilderna på Virgin Galactics nya bas för rymdturism

2019-08-19 11:30  

Spaceport America är officiellt redo för att sättas i drift. Se bilderna på Virgin Galactics nya bas för rymdturism, inifrån byggnaden Gateway to Space.  

Det har gått tio år sedan Richard Branson berättade för en skeptisk omvärld om sina planer på att ta betalande passagerare till rymden – eller i alla fall nästan dit. Men flytten till den nya anläggningen i New Mexikos öken är genomförd, och enligt Virgin Galactic ska Spaceport America vara redo för att sättas i drift.

Nu visar bolaget upp bilder inifrån byggnaden Gateway to Space, där de kommande rymdturisterna ska invänta sitt livs äventyr. Huset hyser dels loungen Gaia för avgående och ankommande flyg. Den andra våningen, kallad Cirrus, innehåller flygkontrollcentret samt ett rum för genomgångar inför varje uppdrag.

Det är VSS Unity/SpaceShipTwo som ska ta resenärerna till rymdens gränsland, där de kommer att tillbringa några dyrbara minuter. Men de egna motorerna tar inte rymdskeppet hela vägen. Det kommer att lyftas till 15 kilometers höjd av Virgin Galactics startflygplan – och nu står VMS Eve parkerat i sin nya hangar vid Spaceport America. Hangaren ska ha plats för ytterligare ett startflygplan samt upp till två av rymdskeppen. 

Läs mer: Hon har designat det optimala huset för planeten Mars

Resan på totalt två timmar ska föregås av grundliga läkarundersökningar och träning. En biljett förväntas kosta 200 000 dollar – men Virgin Galactic har ännu inte gett något besked om när den första turistresan kan gå av stapeln.

Ett rymdskepp är byggt, och fem är planerade. Och snart ska det första vara i luften. Efter simulerade flygningar kommer VSS Unity/SpaceShipTwo att överföras till Spaceport America för praktiska tester. Det rapporterar Autoevolution.

John Edgren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer