Scouter alltid redo <br/>för robotbygge

2011-04-11 13:05  
Nasas robotbil Mars Rover är förlaga till scouternas nya förtjänstmärke. Foto: NASA

Nu är det dags för robotscouter. 100 av de första kommer att få ett förtjänstmärke som har varit i rymden.

I USA kan man nu bli en robotscout. I samarbete med Nasa har det amerikanska pojkscoutförbundet introducerat förtjänstmärket Robotics Merit Badge.

För att få det krävs på klassiskt scoutmanér både teoretiska och praktiska kunskaper. Men nu gäller det inte grunderna i hur man gnider fram eld med skogspinnar. För att få robotmärket krävs att man konstruerar, bygger, programmerar och testar en riktig robot.

Det här är en del i satsningen STEM som står för science, technology, engineering och math.

– Syftet med den är att hålla scoutrörelsen i takt med tiden och spegla pojkarnas intressen, säger Matt Myers, som är ansvarig för STEM, till AP.

– Det fina med robotar är att de kombinerar ingenjörskonst, matematik och datorer på ett roligt sätt.

Den nya scoutsatsningen på robotar har utvecklats under de senaste 14 månaderna där 150 ungdomar, ledare och industrifolk varit engagerade. Bland de som varit med finns representanter för bland annat Carnegie Mellon Robotics Academy och Nasa. Den amerikanska rymdstyrelsen har även lånat ut en bild av rymdroboten Mars Rover som förlaga till robotmärket. Ett hundra exemplar av det ska till och med skickas ut i rymden med rymdfärjan Endeavour som lyfter 29 april. När skytteln landat med sin dyrbara last ska dessa märken bli vinster i en tävling.

Jan Melin

Mer om: Scout Nasa

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer