Samsungs mål: 10 miljoner sålda vikbara mobiler – i år

2022-08-11 12:32  
Galaxy Z Fold 4 och Galaxy Z Flip 4, pinfärska mobiler från Samsung. Foto: Press

Framtiden är vikbar, enligt Samsung. Nu siktar man på att sälja miljontals Galaxy Z Fold- och Z Flip-telefoner redan i år – trots det saftiga priset.

Nya vikbara mobiler, uppgraderade hörlurar och smarta klockor. Samsung spänner bågen rejält i och med onsdagens stora lansering av nya prylar.

Mest uppmärksamhet efter Samsung Unpacked 2022 har nya Galaxy Z Fold 4 och Galaxy Z Flip 4 fått. Det rör sig om två vikbara mobiler i yttersta premiumklass.

Tror på storsuccé

Priset? Från 19 900 kronor för Galaxy Z Fold 4 – och från 12 290 kronor för den mindre Galaxy Z Flip 4.

Trots den höga kostnaden, som är högre än konkurrenternas (icke vikbara) toppmodeller, är Samsung fast övertygat om att de nya värstinglurarna kommer att göra succé.

Läs mer: Presenterad: Här är hajpade mobilen Nothing Phone 1

Enligt Samsungs mobilchef TM Roh siktar man på att sälja hela tio miljoner exemplar av vikbara mobiler – bara under det här året.

Redan till 2025 är förhoppningen att vikbara prylar, som färska Galaxy Z Fold 4 och Galaxy Z Flip 4, ska utgöra mer än hälften av den totala försäljningen av premiummobiler, sa TM Roh under presskonferens efter gårdagens Unpacked-evenemang.

"Fortfarande för dyr"

Om TM Roh och Samsung får rätt återstår att se. Sajten The Verge, som har känt på Samsungs nya värsting, är inte övertygade om att vikbara mobiler är redo att bli mainsteam ännu.

"Den är något bättre än föregångaren – och fortfarande för dyr", skriver The Verge om Samsung Galaxy Z Fold 4.

Läs mer: Xiaomi 12S Ultra har en gigantisk kamerasensor

Å andra sidan rapporterar svenska Swedroid att nya Galaxy Z Fold 4 "har förbättrats på flera välkomna punkter". Sajten lyfter bland annat fram att mobilen har fått en uppgraderad kamera, med utökad telezoom, och en kraftfullare processor (Snapdragon 8 Plus Gen 1).

Ny Teknik återkommer med egna tester på djupet av Galaxy Z Fold 4 och Galaxy Z Flip 4 så fort som möjligt.

Rättelse: I en tidigare version hade artikeln en felaktig rubrik.

Kalle Wiklund

Mer om: Samsung Android

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer