Samsung visar koncept på en helt annan typ av vikbar mobil

2019-10-30 10:15  
Ett koncept på en vikbar mobil som Samsung visade upp under sin utvecklarkonferens i San Jose. Foto: Samsung

En klassisk vikmobil i modern tappning när Samsung visar en tänkbar uppföljare till Galaxy Fold.

Lanseringen av Galaxy Fold har varit allt annat än smärtfri, men klart är i alla fall att Samsung och andra mobiltillverkare ser potential i vikbara skärmar. Frågan är bara vad som kommer härnäst?

Ett tänkbart koncept vore att återuppliva den klassiska vikmobilen. Den som hade sina glansdagar under tidigt 00-tal och veks ihop som en mussla. Det har länge ryktats att en Motorola Razr med vikbar skärm är i antågande, och nu verkar även Samsung fundera på det här konceptet.

Läs mer: Så funkar radarn i Googles nya mobil Pixel 4

Under företagets pågående utvecklarkonferens i San Jose demonstrerades en rendering av en telefon med vanlig smartphonedesign – men som går att vika ihop på mitten. Tanken är en mer kompakt mobil, utan att förlora skärmstorlek.

Kolla själv i videon nedan:

Läs mer: Cat S52 är mobilen som tål att slängas i betonggolv

– Det här är en helt ny formfaktor som vi utforskar som inte bara enkelt ryms i fickan utan kan förändra hur du använder din telefon, sa Hyesoon Jeong som är FoU-chef på Samsung när hon presenterade videon på scen enligt The Verge.

Men än så länge verkar den namnlösa telefonen mest vara en skiss på ritbordet. Samsung har inte sagt något om huruvida den kommer att bli verklighet – eller när det i så fall skulle ske.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer