Samsung-telefon började brinna ombord på flygplan

2021-08-25 10:49  
Alaska Airlines-plan på Seattles flygplats. Arkivbild. Foto: Image of Sport/TT

Planet hade just landat när telefonen fattade eld. Enligt ägaren rörde det sig om en Samsung Galaxy A21. ”Telefonen var så sönderbränd att den inte gick att känna igen”.

Det var på måndagskvällen 23 augusti incidenten inträffade. Ett Alaska Airlines-plan som lyft från New Orleans hade just landat på Seattle-Tacoma International Airport när en passagerares smarttelefon började brinna.

En talesperson för Alaska Airlines säger till The Verge att besättningen fick använda brandsläckare och en inneslutningspåse för batterier för att stoppa röken från telefonen. Icke desto mindre tvingades passagerarna evakuera via nödrutschbanor. Två personer ska ha fått sjukhusvård, men det tycks inte ha förekommit några allvarliga skador.

En talesperson för Port of Seattle, den myndighet som bland annat har ansvar för stadens flygplats, säger till Seattle Times att ”telefonen var så sönderbränd att den inte gick att känna igen”. Ägaren ska dock ha uppgett att det rörde sig om en Samsung Galaxy A21.

Läs mer: Teorierna: Så kortsluts Samsungs Galaxy Note 7

Svider för Samsung

Som The Verge noterar behöver det inte betyda att det finns någon utbredd defekt på A21-serien, och att andra tillverkare inte är immuna mot den här typen av incidenter. Likafullt svider det förmodligen extra mycket för Samsung: för fem år sedan fick de återkalla sin Galaxy Note 7-serie efter att ett antal enheter börjat brinna.

Samsungs egen utredning den gången slog fast att det fanns fel i både konstruktion och tillverkning av litiumjonbatterier på Note 7. Företaget tvingades gå ut med en offentlig ursäkt.

Peter Ottsjö

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer