Samsung kan fjärrlåsa stulna tv-apparater

2021-08-26 10:50  
Foto: Samsung

Efter ett inbrott på ett lager i Sydafrika har Samsung gjort de stulna tv-apparaterna obrukbara. Funktionen ska vara inbyggd i alla elektronikjättens enheter.

Samsung har praktiskt demonstrerat ett nytt knep för att hindra stöld av tv-apparater. Elektronikjätten kan fjärrlåsa en stulen tv så att den blir obrukbar för tjuven.  

Funktionen ska finnas inbyggd i alla tv-apparater som Samsung säljer, och har nu för första gången använts i stor skala efter inbrott på ett lager i Sydafrika. 

Läs mer: Apple kan tvingas dumpa Iphone-laddaren – ny lag väntas i september

Så fort en tv-apparat som rapporterats stulen kopplas upp mot internet blockerar Samsung den från att användas. För att kunna låsa en stulen tv måste Samsung veta om vilket serienummer den har. Tv-apparaten kan sedan bara låsas upp om innehavaren visar upp ett giltigt inköpskvitto eller på något annat sätt kan styrka att den är den rättmätige ägaren.  

Samsung uppger i ett mail till Ny Teknik att funktionen inte är till för att blockera enskilda tv-apparater som stulits från konsumenter, utan främst ska användas vid lagerstölder för att förhindra obehörig vidareförsäljning.

Simon Campanello

Mer om: Samsung TV

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer