Sällsynt Super Mario sålt för 240 000

2017-07-31 14:16  
Bilder visar att plasten runt originalexemplaret av Super Mariospelet är obruten och att prislappen fortfarande sitter kvar där den placerades för över 30 år sedan. Foto: Dkoldies / Ebay

Ett unikt originalexemplar av det klassiska Nintendo-spelet fick en samlare att öppna plånboken rejält. Prislappen: 30 000 dollar.

Den italienska rörmokaren Mario och hans bror Luigi är två av spelvärldens mest kända figurer. Den populära spelserien Super Mario har sålt i över 310 miljoner exemplar - vilket gör den till världens bäst säljande spelsvit.

Det första spelet i serien dök upp i Nordamerika 1985 och landade i Europa två år senare.

På e-handelssajten Ebay avslutades nyligen en mycket uppmärksammad auktion. Objektet som auktionerades ut var något så sällsynt som ett orignalexemplar av Super Mario.

Bilder visar att plasten runt förpackningen är obruten, och att prislappen fortfarande sitter kvar där den placerades för över 30 år sedan.

Spelets ursprungliga pris på 26,99 dollar, motsvarande cirka 219 kronor i dagens penningvärde, har trissats upp ordentligt sedan mitten av 1980-talet.

Det vinnandet budet på Ebay låg på 30 000 dollar, vilket är över 240 000 svenska kronor.

I en intervju med spelsajten Kotaku berättar säljaren att spelet hade "legat på hans kontor i flera, flera år" innan han bestämde sig för att lägga ut det till försäljning.

Kalle Wiklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer