Säljes: Biljetter för tidsresor till party med Stephen Hawking

2018-10-31 14:23  

Auktionshuset i London säljer ut föremål kopplade till några av världens mest kända vetenskapsmän.

2009 höll Stephen Hawking ett party för tidsresenärer. På de filmer som finns från festen sitter Stephen Hawking helt ensam, omringad av champagne, snacks och ballonger.

Inbjudningarna skickades nämligen inte ut förrän efter att festen hade ägt rum, för att ge framtidens människor chansen att tidsresa tillbaka till festen. "Jag satt där länge. Men ingen kom" uppges Stephen Hawking har sagt.

Denna vecka säljs festinbjudningar ut på auktionshuset Christie's onlineauktion. På auktionen kommer även nära två dussin andra saker från Stephen Hawking, Isaac Newton, Charles Darwin och Albert Einstein att säljas.

Läs mer: Så återskapade de Stephen Hawkings röst

Det mesta är sådant man kan förvänta sig från berömda fysiker och biologer, som originalmanus till forskningsstudier och avhandlingar, porträtt och brev. Men bland föremålen finns också Stephen Hawkings svarta bomberjacka, ett Simpsonsmanus från ett av avsnitten som han medverkade i och en röd eldriven rullstol med läderklädsel.

Så här såg det ut på festen som Stephen Hawking arrangerade:

Sanna Percivall

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer