Så ska Apple förbättra batteriets livslängd i sina Iphones

2017-12-01 09:49  
Har du ett nytt chip på gång, Tim Cook? Foto: TT

Är du trött på att din Iphone laddas ur på tok för snabbt? Med ett nytt smart chip uppges Apple kunna förlänga batteriets livslängd i din telefon.

2018 års Iphones är runt ett år bort. Men redan nu kommer rapporter om att uppföljarna till Iphone x och Iphone 8 kommer med ett helt nytt strömoptimeringschip som påstås vara det "mest avancerade i industrin", skriver Nikkei.

Apple uppges alltså skissa på sitt egna chip som optimerar strömförbrukningen i telefonen. Det betyder också att ytterligare en underleverantör till Apple kommer att få stryka på foten.

Det här chipet får sällan stå i rampljuset, krasst för att det är ett rätt tråkigt chip. Men enligt källor till Nikkei kommer det nya chipet att bli "det mest avancerade i industrin", och kommer att ha en bearbetningsförmåga som gör det möjligt att övervaka och styra strömförbrukningen bland olika komponenter.

Läs mer:

Läs mer: Apples nya patent kan tyda på ny strid mellan teknikjättarna

Eftersom det knappast finns något utrymme för att lyfta in större batterier i Iphone eller Ipads är det förståligt om Apple har valt att gå vägen att utveckla smartare chip. Som på så sätt förbättrar batteriets livslängd genom att optimera energiförbrukningen.

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt