Så ser alla olika saker på en skärm samtidigt

2020-01-20 06:55  
Parallell Reality, från företaget Misapplied Sciences. Foto: Misapplied Sciences

Konceptet Parallel Reality låter varje resenär se skräddarsydd information från samma skärm, samtidigt. Bakom lösningen finns en ny pixel som simultant kan projicera miljontals ljusstrålar.

Resenärer som flyger från Detroit Metropolitan Airport under året kommer bli först ut med att testa betaversionen av Parallel Reality.

Systemet ska ge passagerarna skräddarsydda upplysningar från en och samma skärm samtidigt.

Det kan vara information om den egna individuella resan, exempelvis hur man orienterar sig till rätt gate. Och upplysningarna levereras på ditt eget språk.

Testskärmen ska placeras efter säkerhetskontrollen, där resenärerna scannar sina boarding-kort. Bakom försöket står Delta Air Lines som samarbetar med teknikföretaget Misapplied Sciences, som har utvecklat tekniken.

Läs mer: Tio frågor (och svar) om framtidens teknik från CES 2020

Företaget beskriver inte helt och hållet med vilken teknik som resenärerna ska spåras efter de har scannat sina boardingkort, men det kan ske via en kamera som följer dem, med ansiktsigenkänning eller via bärbara och spårbara enheter.

Misapplied Sciences har tagit fram en ny typ av pixel som simultant kan projicera miljontals ljusstrålar med olika färg och ljusstyrka, till skillnad från vanliga pixlar som avger en färg.

Parallel Reality styr varje stråle mot en punkt där den endast blir synlig för en specifik person.

Läs mer: Less på stora mobiler? Zanco Tiny T2 är här för att rädda dig

– Vi ser fram emot att få dra igång det här med Delta. Teamet där insåg snabbt det värde som upplevelsen med Parallel Reality skulle ge deras kunder, och de hade visionen, varumärket och resurserna för att ta det till marknad. Vi inleder med Delta-kunder i Detroit, men så småningom kan Parallel Reality-teknik användas för att skapa sömlösa, engagerande och personifierade upplevelser i nästan alla miljöer utanför hemmet från idrottsarenor till temaparker och konferensanläggningar, säger Albert Ng, vd för Misapplied Sciences i ett pressmeddelande.

Tekniken för en parallell verklighet har ett brett användningsområde, exempelvis för personifierade vägskyltar, underhållning, personlig belysning och givetvis riktad reklam.

John Edgren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer