Så öppnar du upp den hemliga menyn i Playstation Classic

2018-12-05 13:19  
Foto: Skärmavbild från Retro Gaming Arts / Sony

Användare av Playstations nostalgiska Classic-konsol har upptäckt ett sätt att komma in i en hemlig meny genom att använda vissa usb-tangentbord.

Youtube-kanalen Retro Gaming Arts verkar vara en av de första som har upptäckt ett sätt att "hacka" Playstations populära nostalgikonsol Classic, skriver Ars Technica.

Genom att plugga in ett usb-tangentbord i konsolen och sedan trycka på escape-knappen, dyker en oväntad PCSX-meny upp. Menyn ger användaren flera alternativ gällande hur konsolen ska hantera emuleringen av spel.

Läs mer: Här är allt vi vet om Playstation 5

Bland annat ger det dig möjligheten att öka RAM-baserade sparutrymmen för varje spel, simulera CRT-skärmlinjer, modifiera "frameskip", inställningar för frame-per-second samt att kunna ändra emuleringsregionen och tvinga konsolen från att använda 50 fps PAL till 60 fps NTSC.

Risk att förstöra konsolen

Manipulationen av systemet funkar inte med vilket tangentbord som helst. Utifrån de rapporter som dykt upp hacket endast funkat med dyrare tangentbord från Corsair och Logitech. Ars Technica nämner dock att de lyckades med att stänga av konsolen genom att använda vilolägesknappen på ett gammalt Velocity Micro-tangentbord.

Läs mer: Meddelande som sprids på Playstations nätverk kan skada din konsol

Användare varnar också för att ändringar i inställningarna kan förstöra konsolen eller orsaka oväntade problem. Dock kan vi nog räkna med att detta öppnar upp en möjlighet för hackers att modifiera konsolen, precis som det skedde med Nintendos mini-konsoler.

Christoffer Bertzell

Mer om: Playstation Sony

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer