Så kraftfull blir nya Oneplus 6

2018-04-04 10:40  
Så här kommer nya Oneplus 6 att se ut. Foto: Oneplus via The Verge

Mobiluppstickaren bygger sin nya telefon på Snapdragon 845 - och den finns att köpa med upp till 256 gigabyte lagring.

Nästa modell från mobiltillverkaren Oneplus kommer att vara ett ordentligt kraftpaket. Den kinesiska uppstickaren har släppt de första detaljerna om kommande Oneplus 6.

Telefonen kommer att bygga på chipet Snapdragon 845, samma processor som sitter i Samsungs Galaxy S9. Därtill får mobilen upp till åtta gigabyte ram och upp till 256 gigabyte lagringsminne. Det skriver bolagets vd Pete Lau i ett inlägg på företagets eget forum.

Läs mer: Huka er - kinesiska mobiler tar över marknaden

Oneplus har sedan tidigare bekräftat att telefonen kommer att behålla 3,5-millimetersjacket för hörlurar, och att den kommer att få en sensorhaka likt den på Iphone X. Det bekräftar bolaget för tekniksajten The Verge.

Pete Lau grundade Oneplus ihop med och svenska entreprenören Carl Pei. De är ett systerbolag till kinesiska Oppo, världens fjärde största mobiltillverkaren enligt analyshuset IDC.

En styrka hos Oneplus är att de kunna skära ned på priserna genom att i stor utsträckning slopa återförsäljare och marknadsföring. Därför blir prislappen på Oneplus 6 också viktig för framgångarna.

Läs mer: Svenskar bakom rekordtekniken i nya Huawei-telefonen

En Oneplus 5T har jämförbar prestanda med de stora tillverkarnas toppmobiler, men kostar åtskilliga tusenlappar mindre. Förmodligen kommer vi att se en prisökning på Oneplus 6, åtminstone modellen med 256 gigabyte lagring eftersom flashminnet är en av de dyrare komponenterna.

Det är fortfarande oklart när Oneplus 6 släpps, men företaget har historiskt sett börjat släppa information om nästa telefon några veckor innan den lanseras officiellt.

Teknikjournalisten Evan Blass, som är känd för att läcka bilder på kommande telefoner, har även postat en bild på vad han hävdar är Oneplus 6 på Twitter:

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer