Så hittas lediga parkeringsplatser

2015-06-03 11:43  
En karta i bilen eller mobilen visar vägen till lediga parkeringsplatser. Foto: Inrix

En mobilapp ska visa var det finns plats att parkera bilen.

Det amerikanska trafikinformationsföretaget Inrix har utvecklat en teknik för att hitta lediga parkeringsplatser, skriver företaget i ett pressmeddelande.

På en karta som ständigt uppdateras visas var sannolikheten är störst för att hitta ett ledigt parkeringsutrymme. Beräkningen baseras på data från trafikmyndigheter, parkeringautomater, parkeringshus, bilpooler och realtidsinformation från ett stort antal bilister i 40 länder som använder Intrix mobilapp XD Traffic Maps, Routes & Alerts, skriver GPS Business News.

Först ut att använda tekniken är biltillverkaren BMW som ska integrera tjänsten i några av sina modeller. Vid lanseringen finns parkeringsinformationen tillgänglig i sex amerikanska och europeiska städer varav Köpenhamn är en. Senare i år ska det utökas till 23 städer och vid ett senare tillfälle när ännu fler städer kan använda parkeringsinformationen ska Inrix bygga in tjänsten i sin existerande mobilapp.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt