Så har du aldrig sett solsystemet tidigare

2022-09-16 11:30  
Foto: Nasa

Nasas uppdaterade "Eyes on the Solar System"-verktyg låter dig upptäcka yttre rymden – hemifrån.

Eyes on the Solar System är ett interaktivt 3d-verktyg från Nasa som gör det möjligt för rymdintresserade lära sig mer om kosmos, planeter, asteroider samt pågående rymduppdrag.

Tillgängligt för många fler

Progammet har funnits i flera år, men nu ha den amerikanska rymdmyndigheten rullat ut en stor uppdatering som gör det enklare för många fler att använda det.

Foto: Nasa

Den nya versionen av Eyes on the Solar System är nämligen helt webbaserad – vilket innebär att du kan köra det på din mobil, surfplatta eller dator – så länge du är uppkopplad till internet.

Följ Artemis 1 i realtid

Sajten låter dig följa utvecklingen i yttre rymden i realtid – vilket exempelvis gör det möjligt att följa DART-farkostens resa mot asteroiden 65803 Didymos, som satelliten ska försöka slå ur sin bana mot jorden.

Eller så kan du se en detaljerad 3d-visualisering av Nasas strövare Perseverances inflygning och landning på Mars. Eyes on the Solar System är också ett hett tips för de som vill följa Artemis  – när väl den första rakteten i programmet kan skjutas upp.

Kalle Wiklund

Mer om: Nasa Rymden

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer