Så har du aldrig sett ishockey i tv

2015-01-26 12:56  
Här blir hockespelaren sin egen tv-fotograf. Foto: GoPro

Kameror som bärs av hockeyspelarna ger tv-sända matcher en ny dimension.

Kameratillverkaren Gopro har tillsammans med kommunikationsföretaget Vislink utvecklat en teknik som ska göra tv-sända sportevenemang mer intressanta. Den heter Professional Broadcast Solution som bland annat består av kameror med trådlösa sändare som bärs av idrottsutövarna.

I en video visar Gopro hur det kan se ut när tekniken används i en hockeyrink. Då kan man se hur spelarna forsar fram från målvaktens perspektiv eller närbilder som tas av en spelare när han gör mål.

I videon finns både exempel på när kameran är placerad på hjälmen och bärs fastspänd på bröstet vilket är ett mer realistiskt alternativ under en riktig match.

Förra veckan skrev Gopro på ett avtal med National Hockey League, NHL, och National Hockey League Players´Association, NHLPA om användandet av den nya tekniken, skriver kameraföretaget på sin sajt.

- Kamerorna kommer att ge våra fans ett nytt perspektiv på spelarnas extraordinära hastighet och skicklighet, säger Mathieu Schneider från NHLPA.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer