Populärteknik

Så håller jordgubbarna längre

Vid sidan av att öka hållbarhetstiden förbättrar den nya metoden även jordgubbarnas smak. Foto: Alamy

Med en ätbar beläggning på jordgubbarna dubbleras hållbarhetstiden.

Publicerad

Årsproduktionen av jordgubbar i världen är över fyra miljoner ton. Men en stor del av de söta bären förstörs på vägen till konsumenten.

För att öka hållbarheten har forskare vid University San Nicolas de los Garza i Mexico utvecklat en ny metod som håller jordgubbarna färska i 15 dagar från skörden vilket är mer än en fördubbling av tiden som gäller idag, skriver Gizmag.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här