Så grymma är växterna

2014-11-19 14:06  
Här är en av de 500 växtarter som på olika sätt kan fånga insekter och lösa upp dem till näringstillskott. Foto: Chris Field

Se videon där köttätande växter slukar insekter med hull och hår.

"Hemma hos" var ett populärt radioprogram på 1970-talet där Janne Forsell och Kjell Alinge drev med det mesta, gärna andra radioprogram. I en parodi på "Ring så spelar vi" som döpts om till Melodicharaden ställs frågan:

"Nämn tre av dom köttätande växter som vid mässan i Hannover slukade med hull och hår den då ditresta gosskören".

Kanske finns svaret i videon Carnivora Gardinum där filmaren Chris Field satt ihop en så kallad timelapse-film där en serie stillbilder redigerats ihop till rörliga sekvenser.

Dygnet runt under 107 dagar var två kameror riktade mot en plantering med köttätande växter där olika insekter slukades av de grymma köttätarna.

Resultatet blev 13 000 bilder som det tog flera veckor att bearbeta och sätta samman till den knappt fyra minuter långa videon.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer